Αποφάσεις του Δ.Σ και Κάλεσμα του ΕΚΝΚ

Επιμένοντας και υποστηρίζοντας ακράδαντα την αρχική μας θέση περί κατάρτισης ενός Master Plan που θα δίνει ικανό χρόνο στις τοπικές κοινωνίες να «μεταβούν» στην μετά λιγνίτη εποχή με τρόπο ομαλό που θα δίνει την δυνατότητα δημιουργίας αναπτυξιακών προοπτικών, το ΕΚΝΚ με ικανοποίηση υποδέχεται την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας  «περί μη αποδοχής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε».

Παραμένει σαφές πως μία « Δίκαιη Μετάβαση»  θα πρέπει να έχει γερές βάσεις που προϋποθέτουν σωστό χρόνο και σωστό προγραμματισμό όπου θα λαμβάνονται υπόψη τόσο η ανησυχία όσο και οι θέσεις και του τελευταίου πολίτη της κοινωνίας.

Με τη δυναμική πλέον που αποκτούν -στον απόηχο της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου- οι φωνές των φορέων, το ΕΚΝΚ στην συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου την Παρασκευή 11/12 αποφάσισε α) να καταγγείλει την κυβέρνηση που δεν συμπεριέλαβε τις προτάσεις στο ΣΔΑΜ και β) να μην ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ κανένα Σχέδιο το οποίο δε θα λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις και προτάσεις των φορέων της περιοχής και γ) να συνταχθεί με την απόφαση τou Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Για το ΕΚΝΚ,  η παρούσα χρονική στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα που θα αφορά στον συντονισμό και την κοινή δράση ΟΛΩΝ των εκφραστών του Α και Β βαθμού της Αυτοδιοίκησης και των φορέων, έτσι ώστε μέσα από ένα οργανωμένο διεκδικητικό πλαίσιο να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση και να συμπεριληφθούν στον ΣΔΑΜ οι προτάσεις μας που θα καταστήσου το Σχέδιο βιώσιμο,   αναπτυξιακό που θα δίνει προοπτική στον τόπο, θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και το ΑΕΠ της περιοχής.

 

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.