Σαράντα επτά χρόνια μετά από την αντιδικτατορική εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, το 1973, τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, τον ανώνυμο Έλληνα πολίτη που εγκαταλείπει το «εγώ» του για το «εμείς».

Οι νέοι της εποχής εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  , καθώς οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται.

Επειδή οι μέρες που βιώνουμε είναι κρίσιμες, ας σταθούμε με θάρρος και υπευθυνότητα, Δυνατοί, Αισιόδοξοι και Αλληλέγγυοι!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.