Η πρόσκληση συμμετοχής στο υπομέτρο 6.1 «εγκατάσταση νέων αγροτών» στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης, αποτελεί προδημοσίευση της εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020), που θα ξεκινήσει το 2021 και όχι οριστική δημοσίευση.

 Είχα επισημάνει προσωπικά, κατά τη συνάντηση με τον κύριο Μουσουρούλη ήδη από την επίσκεψή του τον Ιούνιο την αναγκαιότητα και την επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν και τα Γρεβενά στο υπομέτρο 6.1 «εγκατάσταση νέων αγροτών». Στη συνέχεια ασκήθηκαν διαρκείς πιέσεις προς την ίδια κατεύθυνση και στον ίδιο τον Υπουργό κύριο Βορίδη.

 Η Περιφερειακή αρχή δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Ο αγώνας με στόχο, τα Γρεβενά, να μην αποτελούν τον φτωχό συγγενή της Περιφέρειας, θα πρέπει να είναι διαρκής, κοινός και μέχρι την τελική επίτευξη των στόχων.



Η προσπάθεια ένταξης και των Γρεβενών, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μέχρι και την οριστική δημοσίευση του μέτρου, θα είναι επίσης διαρκής αλλά θα πρέπει να είναι και από όλους. Οι πιέσεις, πρέπει να ασκηθούν προς τους αρμόδιους φορείς, που είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο επικεφαλής της Διυπουργικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου και χρειάζονται κοινοί αγώνες και κοινοί στόχοι. Οι μικροπολιτικές και οι προσωπικές αντιδικίες, θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Ο στόχος είναι κοινός και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αθανάσιος Μ. Φωλίνας

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.