Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα


Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του.

«Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε«, ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην τηλεκπαίδευση τονίζοντας ότι θα διατεθούν λάπτοπ στα σχολεία ώστε να μοιραστούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη. « Ο Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση για τηλεκπαίδευση. Έχει δίκιο. Όμως έχουμε κ εμείς δίκιο, γιατί δρομολογούμε προγράμματα υποστήριξης με λάπτοπ αντίστοιχα με αυτά της Πορτογαλίας. Πάνω από 40.000 έχουν διατεθεί στα σχολεία κ ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε σχεδόν τα 90.000 τον Φεβρουάριο. Θα ζητήσω να επιταχυνθεί», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή πλειστηριασμών, αλλά και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα. «Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα, το πόσο και πως θα δώσουμε θα εξειδικευτεί απο τη στιγμή που υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα κ αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυρια έξω από το πλαίσιο προστασίας, η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει με απτή στήριξη», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα τονίζοντας «να απαντήσω στην κυρία Γεννηματά ότι δεν άκουσα όσα μου είπε και δεν έκανα αυτοκριτική. Υπενθυμίζω ότι για την Θεσσαλονίκη με την γνώση που έχουμε σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τα μέτρα. Η ευθύνη βαραίνει όλους. Πρώτα την κυβέρνηση. Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Όχι μόνο εμείς αλλά και οι ειδικοί επιδημιολογοι. Δεν γυρνά πίσω ο χρόνος και τώρα γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με την σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση»

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην επίταξη ιδιωτικών κλινών τον Μάρτιο- Απρίλιο, επισήμανε ότι αν η κυβέρνηση του είχε κάνει τότε «θα είχαμε δαπανήσει αχρείαστα χρήματα γιατί δεν μας χρειάστηκαν. Αυτό σημαίνει επίταξη. Παίρνω και πληρώνω. Αυτό που κάναμε είναι να χρησιμοποιούμε κλίνες ιδιωτικού τομέα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Και αυτό κανουμε όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται».

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.