Με αφορμή τις πληροφορίες που αναφέρουν πιθανό κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην πόλη μας, την Δεσκάτη, θα ήθελα να κάνω γνωστές κάποιες σκέψεις με στόχο την αποτροπή της παραπάνω πιθανότητας.

Μέχρι σήμερα, το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς αποτελεί άριστο συνεργάτη των εμπορικών, γεωργοκτηνοτροφικών και γενικότερα όλων των χρηματοοικονομικά συναλλασσομένων ανθρώπων της Δεσκάτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, των όμορων νομών της Κοζάνης, της Λάρισας και των Τρικάλων.



Ο ρόλος του καταστήματος πέρα των καθαρά χρηματικών συναλλαγών, είναι προσθετικός και συμπληρωματικός, απαραίτητος θα έλεγα στην λειτουργία της κοινωνίας μας, στην ενθάρρυνση δηλαδή δράσεων που αφορούν τον πολιτισμό και γενικότερα τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οπωσδήποτε η ύπαρξή του καταστήματος ενισχύει τις επενδυτικές διαθέσεις που η δυναμική της περιοχής κυρίως στον πρωτογενή τομέα σχεδιάζει , προγραμματίζει και δρομολογεί.

Οπωσδήποτε το κατάστημα συνδράμει στην κοινωνικοοικονομική κίνηση της πόλης μας δεδομένου ότι με αφορμή την επίσκεψη στο κατάστημα επαγγελματίες, έμποροι , βιοτέχνες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνεχίζουν την επίσκεψή τους στα εμπορικά καταστήματα τονώνοντας προς το καλύτερο την ίδια την ζωή και ενθαρρύνοντας τον καθένα για συνέχεια.

Δίνεται έτσι ζωντάνια στον τόπο μας που σε συνδυασμό με τις ευοίωνες προοπτικές και διαθέσεις όλων μας δημιουργεί ένα μίγμα τέλειων συνθηκών για πραγματικά καλύτερο μέλλον και για την τράπεζα αλλά και για την περιοχή.

Στην πορεία του χρόνου πληροφορίες, σύμφωνες με την δική μου εκτίμηση, καθιστούν το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Δεσκάτη κερδοφόρο.

Από τα παραπάνω, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ίσως πέρα από την αυστηρά σκληρή οικονομική θεώρηση των πραγμάτων από την πλευρά της τράπεζας, δεν υπάρχει άλλος λόγος να κλείσει το κατάστημα.

Αν επιπροσθέτως λάβουμε υπόψη και την πανδημία με τους περιορισμούς της σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, την αποφυγή συνωστισμού, και ότι άλλο προς το χειρότερο που από αυτή έπεται, την περίπτωση του κλεισίματος του καταστήματος θα πρέπει πρωτίστως η διοίκηση της τράπεζας να την αποκλείσει.

Ως πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Δεσκάτης, διαμέσου της παρούσης , παρακαλώ την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να διατηρήσει το κατάστημα στην πόλη της Δεσκάτης ως έχει.

Επίσης παρακαλώ τον κ. Δήμαρχο Δεσκάτης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης,
τον Βουλευτή του νομού Γρεβενών,
τον Αντιπερειφερειάρχη Γρεβενών και τους Περιφεριακούς Συμβούλους,
τον Αντιπερειφερειάρχη Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας,
τον πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γρεβενών,
τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας,
τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Γρεβενών,
τους πρόεδρους των εμπορικών συλλόγων Ελασσόνας και Καλαμπάκας ,
τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς του καταστήματος της Δεσκάτης και όχι μόνο
για τις δικές τους προσπάθειες προκειμένου το κατάστημα όχι μόνο να παραμείνει ανοιχτό αλλά και να ενισχυθεί.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δεσκάτης
ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΜΑΡΗ ΧΑΤΖΗΖΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.