Την αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου 16 για τη Δράση 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) που αφορά στην ίδρυση (δυνητικών) Επιχειρησιακών Ομάδων για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας, ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, με επιστολή του προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Το Μέτρο 16 συνδέει για πρώτη φορά τη γεωργική έρευνα με την αγροτική παραγωγή, θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασιών στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Κασαπίδης επισημαίνει ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που υφίστανται στην Περιφέρειά μας, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των γεωργοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων της περιοχής μας, των ερευνητικών και άλλων φορέων για το εν λόγω μέτρο του Π.Α.Α., καθιστούν επιβεβλημένη τη δυνατότητα χρηματοδότησης όλων των Επιχειρησιακών Ομάδων που υπέβαλαν αίτηση στήριξης και κρίθηκαν παραδεκτές προς ενίσχυση με το ποσό των 5.000 ευρώ στη Δράση 1 του Μέτρου 16.

Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη συνολική τους πρόταση στη Δράση 2 του ίδιου Μέτρου που αφορά στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας, ώστε να κριθούν δικαιούχοι για άλλα 145.000,00 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.