Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιάννης Γιάτσιος: “Τιμή και δόξα στους Ήρωες του 1940!”

27 Οκτωβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Η άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις για ελεύθερη διέλευση του στρατού της από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, εμπεριέχει το μήνυμα της ημέρας της 28ης Οκτωβρίου.

Εορτάζεται η Επέτειος του 1940 προκειμένου να τονιστεί η είσοδος της Χώρας στον Πόλεμο, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ άλλες χώρες εορτάζουν την ημερομηνία λήξης του. 

Η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 δημιούργησε ένα «Έπος», έναν ύμνο που εξυμνεί και εγκωμιάζει τα κατορθώματα των ηρώων της Πίνδου. Ανέκοψαν τις δυνάμεις του Άξονα, απέτρεψαν την κατάληψη στρατηγικών σημείων της Ελληνικής Επικράτειας, τον ανεφοδιασμό των κατακτητών και την προώθησή του στην Αφρική.

Η Πίνδος μας βλέπει ακόμη περήφανη γιατί οι ανθεκτικοί κάτοικοί της, άνδρες και γυναίκες, στρατιώτες, μάνες και αδελφές, υπεράσπισαν τον τόπο τους, την τιμή και την ελευθερία τους. 

Τιμή και δόξα στους Ήρωες του 1940!

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω το Έθνος!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020 at 16:42 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply