Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη

23 Οκτωβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Η ΠΕ Κοζάνης όντας ήδη επιβαρυμένη οικονομικά από την εσπευσμένη απολιγνιτοποίηση και το δεύτερο lockdown απο την έξαρση της πανδημίας, κρίνεται απαραίτητο να ενισχυθεί τόσο στον τομέα δημόσιας υγείας όσο και με έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μετά την επίσκεψη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη, προτείνει μια δέσμη έξι άμεσων παρεμβάσεων:

1. Εισόδημα έκτακτης ανάγκης για όλους όσοι βλέπουν να έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Το ελάχιστο εγγυημένο 400 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος συν 200 ευρώ για κάθε δεύτερο μέλος της οικογένειας, 100 ευρώ για το κάθε παιδί, έτσι ώστε μια τετραμελής οικογένεια να έχει τη δυνατότητα με 800 ευρώ να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.

2. Επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Ειδικά για όσες επιχειρήσεις ξανάκλεισαν να επιδοτηθεί η εργασία και όσες είναι πληγείσες να επιδοτηθεί στο 100% το ασφαλιστικό κόστος και στο 40% το εργασιακό κόστος.

3. Μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις με 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

4. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

5. Επιδότηση του ενοικίου στο 40% για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στο ενοίκιο.

6. Κατάργηση για τους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020 at 13:01 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply