Ο Δήμαρχος  Δεσκάτης στις 20/10/2020 έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  για το επίδομα θέρμανσης με παραλήπτες τον Υπουργό Οικονομικών και τον  Βουλευτή Γρεβενών το περιεχόμενο της οποίας παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω:

ΘΕΜΑ: Επίδομα θέρμανσης.

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Οικονομικών [Υπόψη αναπληρωτή υπουργού κ. Σκυλακάκη].

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Βουλευτού Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ. Πάτση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου των τελευταίων ημερών, πρόθεση της Κυβέρνησης διά του Υπουργείου σας, είναι η επέκταση της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και σε άλλες μορφές καυσίμων υλών,  όπως του φυσικού αερίου, πέραν του πετρελαίου θέρμανσης όπου χορηγούνταν μέχρι τώρα.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, φημολογείται ότι το επίδομα θέρμανσης, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να το χορηγήσει σε εκείνα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, καυσόξυλα ή πέλλετ, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Θεωρούμε, ότι μία τέτοια απόφαση είναι κατάφορα άδικη και μάλιστα αδικεί κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών, όπως η δική μας,  οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις στη θέρμανση,  πέραν των καυσόξυλων και του πέλλετ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας, εκτός του ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής, δεν έχουν τη δυνατότητα της προμήθειας άλλων ειδών καύσιμης ύλης [χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι φυσικό αέριο δεν διατίθεται μέχρι σήμερα σε όλο το Νομό Γρεβενών]. Έτσι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν  ως καύσιμη ύλη  καυσόξυλα ή πέλλετ, λόγω κόστους και της ευκολότερης προμήθειάς των.



Κατά συνέπεια ο αποκλεισμός τους από το επίδομα θέρμανσης, λόγω του είδους της καύσιμης ύλης που χρησιμοποιούν, θα ενισχύσει την αδικία που ήδη υφίστανται, ως κάτοικοι ορεινής περιοχής με τις ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπισης του χειμώνα και του επιβαρυμένου κόστους που συνεπάγεται αυτό.

Παρακαλούμε όπως, λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω που σας αναφέρουμε και στις αποφάσεις που προτίθεστε να λάβετε να τα εκτιμήσετε δεόντως και να προλάβετε την αδικία που διαφαίνεται ότι δημιουργείται.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος K. Κορδίλας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.