Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ξεκίνησε ο εορτασμός της 108ης επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών από τον οθωμανικό ζυγό, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020.

Η ημέρα αυτή λαμπρύνεται ακόμη περισσότερο και από την εορτή όλων των Γρεβενιωτών Αγίων που σήμερα τιμώνται από την τοπική εκκλησία.

Στη Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία που ακολούθησε, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ.Θεόδωρος Καράογλου ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ιωάννης Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, όλες οι Αρχές του τόπου, οι Σημαιοφόροι και Παραστάτες των σχολείων των Γρεβενών καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός μετέβησαν στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, όπου μπροστά από το άγαλμα του Εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού Γρεβενών, εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Εσπερινού Γυμνασίου Γρεβενών κ. Γεωργία Κοθρά. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

Περισσότερα στον  AETO




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.