Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 108η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών από τον Τουρκικό Ζυγό οι οποίες κορυφώθηκαν το μεσημέρι με την Επιμνημόσυνη Δέηση και την Κατάθεση Στεφάνων στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από το Μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ.

Το παρών στις λατρευτικές τελετές έδωσαν πολίτες, τοπικές αρχές και σύνδεσμοι εφέδρων-αποστράτων ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ.Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γρεβενών κ.Γιώργο Δασταμάνη. Από την τοπική αυτοδιοίκηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Ιωάννης Γιάτσιος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος-εκπαιδευτικός του Εσπερινού Γυμνασίου Γρεβενών κ.Γεωργία Κοθρά παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών και μαθητριών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης υπογράμμισε ότι η 13η Οκτωβρίου είναι μια μεγάλη ημέρα για τον τόπο μας, μια ημέρα μνήμης και τιμής όπως τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς είναι αφιερωμένη σε όσους αντιστάθηκαν σθεναρά ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι, απολαμβάνοντας τους καρπούς της ανεξαρτησίας μας που κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες πριν 108 χρόνια.

Επιπλέον, ο κ.Δασταμάνης στάθηκε ιδιαίτερα και στις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δημότες να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας με στόχο την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την υγειονομική αυτή κρίση, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

 

Star-fm.gr Δείτε και:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.