Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο η αγορά για άλλη μια φορά εκτιμά ότι τα νοικοκυριά θα γεμίσουν τις δεξαμενές τους κοντά στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με κριτήρια την γεωγραφική κλιματική ζώνη διαμονής κάθε δικαιούχου, το υψόμετρο στο οποίο διαμένει και τον αριθμό των τέκνων που τον βαρύνουν θα διαμορφωθεί το επίδομα θέρμανσης και για την χειμερινή περίοδο 2020-2021.

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί από εκεί που έκλεισε και τον περασμένο Μάιο, δηλαδή κοντά στα 80 με 85 λεπτά», λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καλή τιμή εκκίνησης. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο οι πρατηριούχοι «ελπίζουν σε έναν καλό χειμώνα, εάν και η πλειονότητα των καταναλωτών έχει ήδη προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους στα ευάλωτα νοικοκυριά oικονομική «ανάσα» στα ευάλωτα νοικοκυριά θα δοθεί καθώς μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το επίδομα της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021 το οποίο αποφασίστηκε να καταβληθεί νωρίτερα προκειμένου να δοθεί μια πρόσθετη στήριξη.

Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Τα ποσά ανά δικαιούχο
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.



Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το επίδομα δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες.

Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φτάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:
ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.