Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αρχικά τόνισε πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες σε περιοχές της Αθήνας, όπως η μεταφορά ορισμένων ανθρώπων που είναι θετικοί στον κορονοϊό σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Αλλαγές υπάρχουν στον ανώτατο αριθμό ατόμων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ είναι πλέον υποχρεωτική η τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο 40%.

Τα μέτρα για την Αττική θα ισχύουν από τη Δευτέρα 21/9 έως και την Κυριακή 4/10 και αφορούν:

-Ανώτατο όρια τα 9 άτομα σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως δηλαδή η εστίαση, τα καφέ και τα μπαρ.

-Τον περιορισμό στον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους, βαφτίσεις, όπως και στις κηδείες στα 20 άτομα.

-Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι ηλικιωμένοι (από 65 ετών και άνω), να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα. Συνίσταται η αποφυγή μετακινήσεων με ΜΜΜ.



-Διαμονή των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.

-Αναστολή των συναυλιών όπως και των προβολών στους κλειστούς κινηματογράφους.

-Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

-Σε 3 κύματα η προσέλευση των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα στις 7, 8 και 9 το πρωί.

-Σε 4 κύματα εντός 2ώρου από την έναρξη της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όπως και στην αποχώρησή τους.

Η επαναφορά του lockdown θα κριθεί τις επόμενες 15 ημέρες
Νέα σενάρια έχουν έρθει στο προσκήνιο, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την εικόνα που παρουσιάζει η Αττική.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πορεία των νέων μέτρων μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα κρίνει τα επόμενα βήματα, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και τοπικά lockdown.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφορά του μηνύματος στο 112 για άτομα άνω των 65 ετών.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.