Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί δάσκαλοι και καθηγητές,
Το νέο σχολικό έτος που ξεκινάει σήμερα, είναι όπως όλοι γνωρίζουμε μια χρονιά
με ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να αλλάξουν αρκετές από τις σχολικές τους συνήθειες και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εργαστούν με την προσθήκη νέων παραμέτρων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως, η νέα αυτή πραγματικότητα, οι απαραίτητες αλλαγές στις συνήθειες και την καθημερινότητα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθούν εμπόδιο στον πολλαπλά σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το σχολείο ως η σημαντικότερη κυψέλη γνώσης, διακίνησης ιδεών, αλληλεπίδρασης και προόδου. Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράγοντας αποπροσανατολισμού ή παραίτησης από την προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων που κάθε μαθητής τρέφει για το μέλλον του – και απευθύνομαι πρωτίστως στους μαθητές που θα κληθούν φέτος να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι πολλές επιτυχίες εξάλλου που σημείωσαν οι Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες μαθητές και μαθήτριες φέτος, επιβεβαιώνουν ότι η σκληρή δουλειά, η μελέτη και η προσήλωση στους στόχους μπορούν να στεφτούν με επιτυχία, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.
Οι ίδιες επιτυχίες αποδεικνύουν ακόμα ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νομού μας αποτελείται από επιστήμονες καταρτισμένους και υψηλού επιπέδου. Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σταθώ, στον ευρύτερα σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οιεκπαιδευτικοί, οι οποίοι πέρα από τη μόρφωση των παιδιών μας, συνεισφέρουν καθημερινά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους. Είναι εκείνοι που κατά την περσινή χρονιά πέτυχαν να κρατήσουν το νήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας ακόμα και από απόσταση και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε ειλικρινά.
Από την πλευρά μου, ως Βουλευτής του Νομού Γρεβενών θα ήθελα να διαβεβαιώσω καθέναν και καθεμία ξεχωριστά, ότι θα είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε με χρειαστείτε, όπως έχω έμπρακτα αποδείξει κατά τον έναν αυτό χρόνο της μέχρι τώρα θητείας μου. Γνωρίζοντας τις ελλείψεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Νομού μας αλλά και έχοντας γίνει ο ίδιος αποδέκτης των προτάσεων σας, καταφέραμε να πετύχουμε μαζί πολλά σε αυτό τον ένα χρόνο.
Πετύχαμε να διατηρήσουμε σε λειτουργία όλες τις ειδικότητες του Επαγγελματικού Λυκείου Γρεβενών ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων, ώστε να μην αποκλειστεί ούτε ένας μαθητής από το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμεί να ακολουθήσει.
Πετύχαμε να λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά το 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στο Νομό μας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους εργαζόμενους μαθητές να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, λαμβάνοντας την απαραίτητη εξειδίκευση στον τομέα που επιθυμούν.
Πετύχαμε να αυξηθούν οι θέσεις και να καλυφθούν όλα ανεξαιρέτως τα οργανικά κενά σε προσωπικό Ειδικής Αγωγής στο Νομό μας, ένα τομέα ευαίσθητο που αξίζει της αμέριστης προσοχής και της συμπαράστασης όλων μας.
Πετύχαμε τη συνέχιση λειτουργίας της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Γρεβενών, που λόγω περιορισμένης συμμετοχής μαθητών δεν θα λειτουργούσε, ώστε να μην χρειαστεί οι μαθητές να αλλάξουν σχολείο.
Παράλληλα, οι προσπάθειες συνεχίζονται για την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι υγειονομικοί κανόνες και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ αντίστοιχα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και για την ταχύτατη κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς.
Άλλωστε η διατήρηση του υψηλού επιπέδου στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί προτεραιότητα μου, καθώς συνιστά τη βάση για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.
Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Πάτσης,
Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.