Με βασικό άξονα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” που θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα των φετινών δράσεων του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού θεσμού, όπου ο Δήμος μας έχει βραβευθεί δύο φορές, έχει να κάνει με την «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» ενώ κεντρικό σύνθημα είναι το «Μετακινήσου Υπεύθυνα!».

Ειδικότερα, ο Δήμος μας θα λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2020 με ένα πλέγμα ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα στηρίζονται στον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή για το ΣΒΑΚ Γρεβενών. Ένας σχεδιασμός ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης και των χωριών μας, με γνώμονα την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που αποτελούν και τον πυρήνα της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

Η προτεινόμενη πεζοδρόμηση των κεντρικών οδών Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου που θα δώσουν περισσότερο δημόσιο χώρο και θα συνδέσουν τις δυο κεντρικές μας πλατείες αλλά και η δημιουργία της μεγάλης περιπατητικής διαδρομής κατά μήκος του Γρεβενίτη Ποταμού που θα αναδείξει το υδάτινο στοιχείο της περιοχής μας και θα σχηματίσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, αποτελούν μερικά από τα πολλά κομβικά σημεία που προβλέπονται στο ΣΒΑΚ. Σημεία τα οποία επί της ουσίας θα “δοκιμαστούν” στην πράξη την ερχόμενη εβδομάδα με την παράλληλη ενθάρρυνση της πεζοπορίας, της ποδηλασίας, της ηλεκτροκίνησης και της διάδοσης της ιδέας της κυκλοφοριακής αγωγής και της προσβασιμότητας.

Σε επόμενο δελτίο τύπου ο Δήμος Γρεβενών θα δημοσιοποιήσει το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων και δράσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι το οριστικό σχέδιο του ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών που προέκυψε από την πολύμηνη διαβούλευση με πολίτες και φορείς έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας που είναι το www.dimosgrevenon.gr και πιο συγκεκριμένα μπορείτε να το βρείτε εδώ.



Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.