Η συνεχιζόμενη αυξητική τάση που παρουσιάζει πανελλαδικά η πανδημία του Covid-19 αναγκάζει τη Δημοτική Αρχή των Γρεβενών, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων της Κυβέρνησης, να προχωρήσει στην ματαίωση της καθιερωμένης Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας και του Σταυρού που γίνεται κάθε χρόνο στην Κοινότητα του Αγίου Κοσμά του Δήμου Γρεβενών για τον εορτασμό του Αγίου Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.

Ειδικότερα, η προγραμματισμένη πρωινή Λιτανεία της 24ης Αυγούστου για τον Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στο χωριό, προκειμένου να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού που μπορεί να προκαλέσει ο αναμενόμενος και αναπόφευκτος συγχρωτισμός, φέρνοντας ολέθριες συνέπειες στη Δημόσια Υγεία.

Ωστόσο, ο Μέγας Εσπερινός της Κυριακής 23 Αυγούστου 2020 αλλά και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, θα τελεστούν κανονικά στην Κοινότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ.Αθανασίου και με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ανάσχεση του Covid-19.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.