Ο Δήμος Γρεβενών καλεί τόσο  τους εκθέτες / πωλητές της λαϊκής αγοράς όσο και όλους τους πολίτες που θα την επισκεφθούν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα και  τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες όπως αυτές καθορίστηκαν αρχικά με τη Κ.Υ.Α.Δ1α/ΓΠ. οικ. 48976/31-7-20 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3165 τ.Β’) και  αντικαταστάθηκαν με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.50361/09-8-20 (ΦΕΚ 3331 Β΄) ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. 3331/τ.Β΄/09-08-2020 )

Ειδικότερα στις 14 Αυγούστου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα από 8:00 έως 15:30 θα λειτουργήσει η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Γρεβενών, στον χώρο που ήδη αναπτύσσεται κάθε φορά με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις :

  1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
  2. Είναι υποχρεωτική η χρήση τόσο γαντιών, όσο και της μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές / κοινό.
  3. Οι εκθέτες/πωλητές παραμένουν πίσω από τους πάγκους και κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων το ελάχιστο. Φροντίζουν να  εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό – ένα άτομο κάθε φορά- και στα 10 τ.μ. να παραμένουν μέχρι τρεις καταναλωτές.
  1. Οι ενδιάμεσοι διάδρομοι (κάθετοι & οριζόντιοι) διατηρούνται ανοιχτοί για την αποφυγή συνωστισμού
  1. Τα όποια απορρίμματα με ευθύνη των εκθετών / πωλητών συγκεντρώνονται σε σακούλες ή κλειστές κούτες και απομακρύνονται.

6.Δεν επιτρέπουν τους καταναλωτές να αγγίζουν τα προϊόντα πώλησης.

7.Είναι υποχρεωτική η ύπαρξη αντισηπτικών υγρών για χρήση των καταναλωτών

8.Ανά τακτά χρονικά διαστήματα  θα γίνεται απολύμανση των σημείων εναπόθεσης των προϊόντων καθώς και των ταμειακών μηχανών με αντισηπτικό υγρό

Ο Αντιδήμαρχος

Ζήσης Κιάκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.