Επιπλέον, εξιχνιάστηκε ακόμη μία κλοπή που τελέστηκε από τους προαναφερόμενους προ δεκαπενθημέρου περίπου, σε περιοχή της Φλώρινας

Συνελήφθησαν χθες (26-07-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας, δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας 67 ετών και μία  γυναίκα 38 ετών, για κλοπές που διαπράχθηκαν σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, σε περιοχές της Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, χθες (26-07-2020) και σε διαφορετικούς χρόνους (πρωινές, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες), οι ανωτέρω ημεδαποί αφού επισκέφθηκαν 77χρονο, 95χρονο και 91χρονη στις οικίες τους, στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, κατάφεραν να τους αφαιρέσουν είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, είτε με τη μέθοδο του εναγκαλισμού διάφορα χρηματικά ποσά.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω προ δεκαπενθημέρου περίπου (10-07-2020), αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από 57χρονο ημεδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας, χρηματικό ποσό.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν άμεσα σε περιοχή της Φλώρινας και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή του 67χρονου ημεδαπού βρέθηκε αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, που κατασχέθηκε και ακολούθως αποδόθηκε στους παθόντες.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες :

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.
  • Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.
  • Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.