Το προηγούμενο διάστημα είδαμε με το χειρότερο τρόπο τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα πλήρως στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Η ατομική ευθύνη για την οποία καθημερινά μας μιλούσαν και το κλείσιμο στα σπίτια μας δεν μπορεί να λειτουργεί για πάντα. Δυστυχώς όλο το διάστημα της καραντίνας δεν είδαμε κάτι ουσιαστικό να γίνεται για να καλυφθούν κενά και να στελεχωθούν οι δομές υγείας. Το φιλότιμο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού περισσεύει. Οι δωρεές και οι προσφορές ιδιωτών και του κόσμου δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την υγεία του λαού μας καθημερινά ή σε έκτακτες περιστάσεις όπως αυτός της πανδημίας.



Είναι γνωστό ότι οι ελλείψεις σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας στο νομό  μας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ ) είναι σοβαρές  και χρόνιες και οι όποιες μετακινήσεις των αγροτικών και εκπαιδευόμενων ιατρών με απόφαση της 3ης Υ.Π.Ε., όχι απλώς δεν ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό του Γ.Ν. Γρεβενών, όπως ισχυρίζεται η Υ.Π.Ε., αλλά εντείνουν την υποστελέχωση του σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα δυσχεραίνουν την επαρκή εξυπηρέτηση των περιφερικών ιατρείων του νομού μας. Και όλα αυτά λόγω της υποχρηματοδότησης και του γεγονότος ότι η υγεία είναι πλέον εμπόρευμα και μάλιστα ακριβοπληρωμένο.

Παρά τα χρόνια προβλήματα του Δημόσιου συστήματος υγείας η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική.

Ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε υγειονομικοί και ασθενείς από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το “Νέο ΕΣΥ”. Το Νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζεται είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών  της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Τρίτη 16-06-2020 στην οποία  συμμετέχουν το Ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, αφού θεωρούμε ότι η υγεία και η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό για το λαό μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους όπως και το προηγούμενο διάστημα διεκδικώντας και για τον τόπο μας:

  • Στελέχωση του Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις στο Παθολογικό, Ακτινολογικό, Πνευμονολογικό, Γυναικολογικό.
  • Πλήρη στήριξη της  Π.Φ.Υ με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των απαραίτητων  ειδικοτήτων ιατρών στα Κ.Υ. Γρεβενών και Δεσκάτης.
  • Εξασφάλιση επαρκούς και σύγχρονης  υλικοτεχνικής υποδομής  του Νοσοκομείου και των  Κ.Υ.
  • Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο  Πρόεδρος            Ο  Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ.Στέργιος        Λέτσιος Θ. Χρήστος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.