Ο κτηνοτροφικός κλάδος ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς και παραγωγικούς  στην περιοχή μας, είναι από τους κλάδους που έχουν υποστεί σοβαρές συνέπειες λόγω του κορωνοιού, παρατηρεί με αγωνία τις παλινδρομήσεις της Κυβέρνησης στην υπόθεση της στήριξής του.

Από τις 27/04 η κυρία Αραμπατζή υποσχόταν την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης των κτηνοτρόφων, ακολούθησε ο Υπουργός κ. Βορίδης στις 12/05 πού όριζε το τέλος της τότε εβδομάδας για τις οριστικές του αποφάσεις.

Η μεροληπτική αυτή στάση της Κυβέρνησης, που από τη μία σε χρόνο ρεκόρ δίνει αποζημιώσεις λόγω κορωνοιού σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε εθνικούς εργολάβους, σε ΙΕΚ για τηλεκατάρτιση, καταδεικνύει το προσχηματικό ενδιαφέρον για τους αιγοπροβατοτρόφους.

Εφιστούμε την προσοχή στους Κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχή μας και ιδιαίτερα στον Κ. Βουλευτή, επιτέλους να δοθεί ενίσχυση ίση με τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι μας και να μην επαληθευτούν οι «διαρροές», που κάνουν λόγο για ψίχουλα.

Υπενθυμίζουμε  ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, κατάφερε να ενισχύσει του αιγοπροβατοτρόφους με 42 εκ ευρώ μέσω του de minimis αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του κλάδου και την ανάγκη στήριξής του.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.