Η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020 στην Αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» στο Διοικητήριο των Γρεβενών παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια της Διαβούλευσης έγινε η παρουσίαση των προτάσεων που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα από τους μελετητές του έργου και το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου μετά από πρόταση του Δήμου Γρεβενών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης τόνισε ότι «καταγράφηκαν με προσοχή όλες οι παρατηρήσεις και οι απόψεις που κατατεθήκαν στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού του ΣΒΑΚ και οι οποίες θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην κατάρτιση του τελικού στρατηγικού σχεδίου». Ωστόσο, ο κ.Δασταμάνης σχολίασε το γεγονός ότι «αν και περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή των φορέων» τελικά, όπως συνέχισε, «οι προτάσεις που μας ήρθαν δεν ήταν αρκετές» εξηγώντας ότι πιθανότατα δεν έγινε πλήρως αντιληπτή η σημασία της όλης διαδικασίας. Μιας διαδικασίας που όπως υποστήριξε θ’αποτελέσει τον «μπούσουλα» για την Επόμενη Ημέρα του Δήμου Γρεβενών αναφορικά με τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών κ.Χρήστος Τριγώνης τόνισε ότι «η υλοποίηση του ΣΒΑΚ θα δώσει μια άλλη προοπτική στην μετακίνηση των πεζών και στην κίνηση των οχημάτων». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον νέο σταθμό των ΚΤΕΛ Γρεβενών που θα είναι έτοιμος την τρέχουσα χρονιά, επισημαίνοντας ότι «ο προγραμματισμός που έχουμε καταρτίσει σιγά-σιγά γίνεται πράξη».

Σημειώνεται, ότι ο διάλογος παραμένει ανοιχτός και προτάσεις θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές ενώ η παρουσίαση της 3ης διαβούλευσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.