Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 το Τμήμα Μαθητείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η Μαθητεία μετά την αναστολή λειτουργίας της λόγω COVID-19». Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑΛ και Μάθησης στο χώρο εργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υπεύθυνοι Μαθητείας των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και εκπαιδευτικοί από τα ΕΠΑΛ Δυτικής Μακεδονίας που υλοποιούν Μαθητεία.



Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης η υπεύθυνη Μαθητείας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η υπεύθυνη της Ομάδας Υποστήριξης Μαθητείας, Χρύσα Μπουμπουρέκα, παρουσίασαν στοιχεία που αφορούν στην υλοποίηση της Δ΄ Φάσης Μαθητείας στην περιφέρειά μας, τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας της Μαθητείας και την επανέναρξή της. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν εκτενώς και απαντήθηκαν από την προϊσταμένη του Τμήματος Μαθητείας, κ. Όλγα Καφετζοπούλου, και τα στελέχη, Αθανάσιο Τσαγκατάκη και Κυριακή Καλαθά, ερωτήματα και προβληματισμοί που είχαν διατυπωθεί από τους συμμετέχοντες και ομαδοποιηθεί από τις υπεύθυνες της τηλεδιάσκεψης.

Η χρονική συγκυρία της εκδήλωσης ήταν καίρια όχι μόνο λόγω της επανέναρξης λειτουργίας της Μαθητείας από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, αλλά και γιατί συνέπεσε με την ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Επανέναρξη λειτουργίας του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2019 – 2020» (ΦΕΚ 1844Β).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη Δ’ Φάση υλοποίησης Μαθητείας, 142 μαθητευόμενοι της περιφέρειάς μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» σε 7 διαφορετικές ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ. Δυτικής Μακεδονίας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτικών που συμβάλλουν στην υλοποίηση του θεσμού.

Χάρη στο ζήλο όλων των εμπλεκόμενων, στελεχών Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑΛ, υπεύθυνων Μαθητείας, εκπαιδευτικών, μαθητευόμενων και εργοδοτών, το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» διακρίθηκε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο στις αρχές του έτους.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας
Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.