Νωρίτερα από τα συνηθισμένα, ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Μάιο.

Μετά από την απόφαση του e-ΕΚΦΑ για την αποφυγή συνωστισμού στις τράπεζες και τα ΑΤΜ, μετά τις εικόνες του περασμένου μήνα, αποφασίστηκε να «επεκταθεί» το διάστημα καταβολής των συντάξεων, αρχής γενομένης από σήμερα.

Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται σήμερα
Η προπληρωμή των συντάξεων αρχίζει με τους «μισθωτούς» (ΙΚΑ, ΕΤΑΜ, ΕΤΑΤ, ΟΤΕ, τράπεζες), όπου θα δουν στο ταμείο τους τα ποσά, όσοι το ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7, 9). Δύο ημέρες μετά, την Παρασκευή, θα γίνει το ίδιο για όσους το ΑΜΚΑ του λήγει σε ζυγό αριθμό.

Αναλυτικά οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν ως εξής:



  • Οι συντάξεις των «μισθωτών», (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ), θα καταβληθούν: Στις 22 Απριλίου 2020, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις 24 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Οι συντάξεις των μη-μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020.
  • Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.