Χαρδαλιάς: «Τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα 10 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.245, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 750 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα κορονοϊού.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 61 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 116 θανάτους συνολικά στη χώρα (30 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες).

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χαρδαλιάς: «Τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου»



Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας του Πάσχα μετά την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα πήρε τον λόγο τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε την ξεχωριστή αποφασιστικότητα, πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης του.

«Οι Ελληνες μπορούμε ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά» τόνισε σχολιάζοντας την ανταπόκριση του λαού στα έκτακτα μέτρα.

Όπως ανέφερε «οι παραβάτες ήταν λίγοι» αλλά επανέλαβε ότι «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου» καθώς όπως τόνισε, «ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει».

Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά:

Υπενθυμίζω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου.Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Βήμα-βήμα, με σταθερές κινήσεις. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή».

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.