Η σύσκεψη που έκρινε το lockdown και η εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ

Για χαλάρωση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού από τον Μάιο έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι θα γίνει «βήμα-βήμα» και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια «δραματική αλλαγή».

«Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα-βήμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ένα παρασκήνιο πριν αποφασίσει το lockdown.

«Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: «Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!»» είπε.

«Δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα» συμπλήρωσε.



«Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020»
Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, δηλώνοντας ότι ναι μεν θα υπάρξει ύφεση το 2020, αλλά ελπίζει η ανάκαμψη το 2021 να είναι μεγαλύτερη.

«Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020.

Αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος. Το κράτος είμαστε εμείς τελικά. Γι’ αυτό μιλώ για επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απέκλεισε το σενάριο για πρόωρες εκλογές.

Ο Τσιόδρας και η εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη Τσιόδρα, σημειώνοντας ότι πλέον έχουν γίνει φίλοι.

«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κρίση αυτή έφερε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ, συμπληρώνοντας ότι το προσωπικό του στοίχημα είναι το ελληνικό σύστημα υγείας να γίνει σημείο αναφοράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(…)Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα.

Έχω βάλλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.