Ξεκινούν την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές μίας σειράς από επιδόματα σε χιλιάδες δικαιούχους.

Ειδικότερα, από την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου ξεκινά η καταβολή του ειδικού επιδόματος ύψους 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όσοι εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να την υποβάλουν, έως και τα τέλη Απριλίου.

Από την Μ. Τετάρτη επίσης καταβάλλεται στους επιστημονικούς κλάδους η προκαταβολή των 400 ευρώ για το πρόγραμμα κατάρτισης, ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Την Μεγάλη Τετάρτη, καταβάλλεται  το Δώρο Πάσχα, από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε η έκτακτη ενίσχυση σε 113.780 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.



Την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου θα καταβληθούν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, αναδρομικά ποσά, που αφορούν μερίσματα του πρώτου τριμήνου, συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, σε σχεδόν 4.000 νέους μερισματούχους, που η αίτησή τους υποβλήθηκε έως και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Πως θα πληρωθούν οι συντάξεις
Με διαφορετικό τρόπο θα καταβληθούν τα ποσά των συντάξεων Απριλίου, με στόχος να μην προκληθούν ουρές στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η πληρωμή των συντάξεων θα γίνει σε τέσσερα γκρουπ.

Τα πρώτα δυο γκρουπ αφορούν τις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΤΕ και Τραπεζών. Οι συνταξιούχοι αυτών των ταμείων που έχουν ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα λάβουν τα ποσά στις 22 Απριλίου 2020. Οι συντάξεις των συνταξιούχων -των ίδιων ταμείων- που έχουν ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα κατατεθούν στους λογαριασμούς στις 24 Απριλίου.
Επιπλέον, οι συντάξεις των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020 και ενώ το τέταρτο γκρουπ αφορά τους συνταξιούχους ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ που θα λάβουν τις συντάξεις τους στις 29 Απριλίου 2020.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.