Στην περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας αίτησης των επιστροφών φόρου, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των επισκέψεων στις ΔΟΥ, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Με οδηγίες που απέστειλε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω e-mail.

Η διαδικασία



Η διαδικασία είναι απλή και έχει ως εξής:

-Ο αιτών σαρώνει (μέσω scanner) ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα.

-Συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία είναι ακριβή αντίγραφα.

-Αποστέλλει τα αρχεία αυτά στην ηλεκτρονική διεύθυνση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, (ο σχετικός κατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ).

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση, που διαπιστωθεί πως στάλθηκαν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, ακολουθείται ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και αποστέλλεται αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορoνοϊού και, με βάση τα αποτελέσματά του, θα αξιολογηθεί η περαιτέρω εφαρμογή του.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.