“Ψέμα” η ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς με γιατρούς, λέει η βουλευτής Ο. Τελλιγιορίδου – Δήλωση Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται πενταμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο.
Το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με 17 γιατρούς, 7 νοσηλευτές, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και με μέσα ατομικής προστασίας. “Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε” αναφέρει σε δήλωσή του για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.



Συγκεκριμένα αναφέρει:Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄, μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας.

Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής μέσα ατομικής προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και μονάδα τεχνητού νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών.

Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε” .

“Ψέμα” η ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς με γιατρούς, λέει η βουλευτής Ο. Τελλιγιορίδου
Διαψεύδει η βουλευτής Καστοριάς Ο. Τελιγιορίδου τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια που δήλωσε ότι το νοσοκομείο Καστοριάς ενισχύεται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί αυτοί δούλευαν ούτως ή άλλως σε κέντρα υγείας της περιοχής και άρα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Μάλιστα σχολιάζει ότι ίσως δεν κλήθηκε στην σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ για να μην αποκαλύψει το ψέμα.

«Αυτή τη στιγμή στην Καστοριά γίνεται συνάντηση με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο μόνος θεσμικός παράγοντας που δεν έχει καλεστεί και έχει αποκλειστεί είμαι εγώ. Προφανώς κάποιοι με τις πράξεις τους φαίνεται πως δεν θέλουν συναίνεση σε αυτό το κρίσιμο θέμα». Η κ. Τελιγιορίδου προσθέτει: «Μετά από 3 βδομάδες ανυπαρξίας και ανίκανης διαχείρισης ελπίζω να υλοποιήσουν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει γραπτώς από την πρώτη ημέρα». H ίδια δηλώνει ότι «θα συνεχίσω με τον θεσμικό μου ρόλο να στηρίζω την Καστοριά και τους πολίτες της όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής:

“Με χαρά άκουσα αρχικά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά πως έφερε γιατρούς στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσα πως δεν έφερε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ γιατρό στην Καστοριά.

Για την ακρίβεια αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί μας από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο.

Από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ για την Καστοριά.

Επίσης δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Η ανακοίνωση του κ. Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά είναι ασύστολο ψεύδος.

Το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους.

Άνθρωποι χάνονται.

Η Καστοριά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΜΕΣΑ-ΤΩΡΑ-ΧΘΕΣ στείλτε γιατρούς.

ΥΓ1: Ίσως γι αυτό δε με κάλεσαν στη σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ. Για να μην αποκαλύψω το ψέμα τους.

ΥΓ2: Έναν στρατιωτικό μόνο φέρνουν κι εκείνον όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, για να συμβουλεύει τον περιφερειάρχη”.

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Καστοριά και τις εξαγγελίες Κικίλια, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

Η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει από την Κυβέρνηση, την αποστολή κλιμακίου για την προστασία των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας από τις 19.3, όταν φάνηκε η επιδημία σε Κοζάνη και Καστοριά να παίρνει απειλητικές διαστάσεις. Χθες έφτασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς να ζητά δωρεές για την προμήθεια υλικών. 

Η σημερινή επίσκεψη όπως και οι εξαγγελίες γίνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Ελπίζουμε αυτή η καθυστέρηση να μην στοιχίσει περισσότερο.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.