Να λάβουν άμεσα μέτρα στήριξης του Πρωτογενή τομέα ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Κασαπίδης με την πρωτοβουλία του αυτή προτρέπει τους αρμόδιους Υπουργούς για  άμεσες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην αποφυγή ενδεχόμενης εφοδιαστικής και επισιτιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Τονίζει την σπουδαιότητα της αγροτικής παραγωγής τη φετινή χρονιά μιας και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άφιξη των πρώτων υλών, την ίδια περίοδο που η ζήτηση στο λιανικό εμπόριο ειδών διατροφής παρουσιάζει καλπάζουσα αύξηση.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει την έλλειψη εποχικών εργατών είτε λόγω του επαναπατρισμού τους κυρίως στις χώρες της Βαλκανικής,  είτε λόγω της αδυναμίας τους να μετακινηθούν από και προς την περιοχή που υπάρχει ανάγκη, ενώ θεωρεί απαραίτητη την καταγραφή των αλλοδαπών εργαζομένων που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας και τη δυνατότητα επέκτασης της άδειας  παραμονής τους.

Προτείνει επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για την οργανωμένη διαπεριφερειακή μετακίνηση των εργατών κατόπιν ιατρικού ελέγχου και σχετικού αιτήματος των παραγωγών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών.

Τέλος επαναφέρει για άλλη μια φορά την πρόταση του για επιδότηση του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα μέσα από προγράμματα απασχόλησης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.