Τεχνική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25-2-2020 στο Δημαρχείο Γρεβενών μεταξύ των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ομάδας Έργου του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) Δήμου Γρεβενών, με θέμα την πορεία υλοποίησης προγράμματος αυτού παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Χρήστου Τριγώνη.



Στην στρατηγική αυτή ο Δήμος Γρεβενών έχει εγκεκριμένες δράσεις άνω των 6 εκατ. €. με τις πρώτες να αφορούν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων που βρίσκονται ήδη στη φάση της δημοπράτησης, ενώ ακολουθούν και αρκετές ακόμη όπως η ανακατασκευή της οδού 13ης Οκτωβρίου, η αναβάθμιση του κτιρίου ΚΕΓΕ σε χώρο προβολής και προώθησης των μανιταριών και των αγροτικών προϊόντων, η κατασκευή παιδικής χαράς για ΑΜεΑ, η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή παρέμβασης, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Πολιτισμού, η δημιουργία υπαίθριου στεγασμένου εκθεσιακού χώρου και άλλες δράσεις υποδομών.

Πέρα από τα παραπάνω, προβλέπονται επίσης δράσεις ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, κατάρτισης εργαζομένων καθώς και περαιτέρω χρηματοδότησης του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για όσους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα με τις σχετικές προσκλήσεις να αναμένεται να εκδοθούν εντός του έτους.

Όλες οι παραπάνω δράσεις στις οποίες έχει ενταχθεί ο Δήμος Γρεβενών, χρηματοδοτούνται πλήρως από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας/ΕΣΠΑ 2014-2020 με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.