Δύο αφιερώματα πραγματοποίησε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας την περασμένη εβδομάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και τα δύο.

            Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στην καφετέρια ΑΙΓΛΗ δέκα μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου Χρήστου Παπαδημητρίου παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στον προσφάτως θανόντα μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα που το απόλαυσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν και θυμήθηκαν τις παλιές εποχές που στην χώρα μας υπήρχε παλμός και αγωνιστικότητα και αισιοδοξία για κάτι καλύτερο με τους κοινούς αγώνες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη που μας πρόσφεραν αυτή την πολύ ωραία βραδιά, αλλά και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Υποσχόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες όμορφες βραδιές.



            Χτες Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έλαβε χώρα ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα με τίτλο «Σκαριμπίζειν εν Γρεβενοίς» μια ιδέα της Φαιδράς Συντεχνίας που υλοποιήθηκε από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ, τη Λέσχη Βιβλιοδεσίας και Λοιπών Δραστηριοτήτων, την ΤΥΡΒΗ και την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Η αίθουσα ήταν και πάλι γεμάτη και οι τέσσερις ομιλητές,κατά σειρά, Αντώνης Σβολιαντόπουλος, Βασίλης Καραγιάννης, Αντώνης Παπαβασιλείου, Σωτήρης Ραπτόπουλοςμίλησαν με τον τρόπο του Γιάννη Σκαρίμπα, με χιούμορ και σάτιρα, με το αγαπημένο του παραδοξολογείν και έφεραν σε μια πρώτη επαφή το γρεβενιώτικο κοινό με τον μπαρμπα- Γιάννη, τον Σταθμάρχη του Ευρίπου με άφθονο γέλωτα και μειδιάματα . Παρόλο που ο πνευματικός κόσμος της χώρας μαςτον αγνόησε προκλητικά μέχρι το θάνατό του, σήμερα οι νέοι λογοτέχνες και μουσικοί ασχολούνται με το πρωτοπόρο και ανατρεπτικό έργο του που ανανέωσε την λογοτεχνία μας κατά τον Μεσοπόλεμο και αποκαθίσταται έτσι η υπόληψη και η πνευματική του αξία.Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικράς δεξίωσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους εκλεκτούς ομιλητές αλλά και το εκλεκτό ακροατήριο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Ο Πρόεδρος     Η Γεν. Γραμματέας
Στέργιος Πουρνάρας   Χαρά Καραλιόλιου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.