Ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LESSWASTEII “Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”, ξεκινά, πιλοτικά και σε περιορισμένη κλίμακα, την εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίηση οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών).

Tην Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση όπου έγινε η παρουσίαση και ανάλυσή του, από την Περιβαλλοντολόγο-συνεργάτιδα της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ κας Κατερίνας Γιαννακούλα, παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, Αντιδημάρχων, του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης κ.Δημοσθένη Μαυρίδη, δημοτικών συμβούλων του Δήμου, συνεργατών της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και του Δήμου, αλλά και πολλών πολιτών, που ξεκινούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα.

Δείτε ένα απόσπασμα από την παρουσίαση:

Η περιοχή που έχει επιλεγεί, μετά την εξέταση κριτηρίων, ως η καταλληλότερη για την καταρχήν πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) είναι αυτή των εργατικών κατοικιών των Γρεβενών, ενώ μετέπειτα προβλέπεται η επέκταση εφαρμογής του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ:
Εικόνες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.