Ολοκληρώθηκε την 10-02-2020 η μακρόχρονη διαδρομή μου στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφού κρίθηκα ως ¨Ευδοκίμως Τερματίσας τη Σταδιοδρομία μου¨ κατά τις τακτικές κρίσεις του τρέχοντος έτους.

Κατατάχθηκα στο πυροσβεστικό Σώμα το 1994 ως πτυχιούχος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και στα χρόνια που υπηρέτησα σε αυτό, έζησα την εξέλιξή του, την ανάδειξή του σε κύριο φορέα της πολιτικής προστασίας, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του και προσδοκώ την αποτελεσματική αναδιοργάνωσή του, σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Σε τοπικό επίπεδο, μεταξύ άλλων, προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως πρώτος προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης το 1998, πρώτος επικεφαλής του Πεζοπόρου – Αερομεταφερόμενου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη το 2001, ενώ διετέλεσα επί σειρά ετών υποδιοικητής και μετέπειτα Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης, καθώς και Διοικητής της Π.Υ. Γρεβενών. Επιστέγασμα της σταδιοδρομίας μου αποτέλεσε η λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, της οποίας είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Διοικητής.

Ένα χρόνο πριν την αποστρατεία μου η πολιτεία μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας.

Σε όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα, από όποια θέση και αν βρέθηκα, να εργαστώ για την εξύψωση του ρόλου και την μεγιστοποίηση της προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος στην τοπική κοινωνία, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και ισονομίας των συμπολιτών μας και την ικανοποίηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου, στα πλαίσια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων.

Στον αγώνα μου αυτό ουσιαστική και καθοριστική ήταν η στήριξη που είχα από την οικογένειά μου, η οποία στάθηκε δίπλα μου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της επαγγελματικής μου πορείας.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες μου υπήρξαν όλα τα στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρειάς μας, με τα οποία είχα την τύχη να συνεργαστώ άμεσα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, και να αποδείξουμε μαζί ότι μπορεί να είμαστε λίγοι αριθμητικά, έχουμε όμως τη δυνατότητα να πετύχουμε τα σπουδαία και τα μεγάλα για τον τόπο μας.

Ευχαριστώ από τα  βάθη της καρδιάς μου τους άντρες και τις γυναίκες συναδέλφους  για τους αγώνες, στους οποίους συμμετείχαμε, για τις αγωνίες, που μοιραστήκαμε, για τις επιτυχίες, που δικαιωθήκαμε.

Τους εύχομαι να έχουν υγεία, δύναμη, σωματική και ψυχική αντοχή για να μπορούν να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Δυτικομακεδόνων αλλά και του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Τέλος, ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου, με τους οποίους είχα την χαρά να συνεργαστώ σε υπηρεσιακό επίπεδο για την διεκπεραίωση τόσο του διοικητικού όσο και του επιχειρησιακού έργου.

Η αναγνώριση, η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση, με τις οποίες με περιβάλλουν, είναι για μένα το καλύτερο διαβατήριο για την πολιτική μου ζωή.

 

Ανδρέας Μ. Παπαζαχαρίας του Μιλτιάδη

Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.