Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών Πίνδος την Κυριακή 2/2/2020 στις 17.00 το απόγευμα στον χώρο του συλλόγου, με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ, μικρούς και μεγάλους χορευτές αλλά και πλήθος γονέων μελών του Συλλόγου.

Θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις μας οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την τοπική γαστρονομία, για φέτος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών, έκοψαν κλασικές Γρεβενιώτικες πίτες (κρεατόπιτα, πίτα με πράσο και τυρί, πίτα με τραχανά και τυρί, πίτα με προψημένα φύλλα κλπ). Οι πίτες κατασκευάστηκαν απο κυρίες, μέλη του Συλλόγου με γευστική εκπροσώπηση όλου σχεδόν του Νομού Γρεβενών, ήτοι Ημιορεινός όγκος, Βλαχοχώρια, Κουπατσαροχώρια, Χάσια, Βέντζια, Βόιο αλλά και ντόπια και Ποντίων.

Η παράδοση στα Γρεβενά, θέλει, εκτός από ένα φλουρί οι τυχεροί να βρίσκουν και άλλα σημάδια στην πίτα (κτήματα, αμπέλια, σπίτια κλπ). Έτσι οι παρευρισκόμενοι εκτός από το ότι γεύτηκαν εκπληκτικές πίτες, είχαν τη χαρά να δουν και να επεξεργαστούν από κοντά αυτά τα ξύλινα κυρίως σημάδια που βρίσκονταν μέσα στις πίτες που συμβόλιζαν, την υγεία, την προκοπή, το ζευγάρωμα κλπ.

Καλή χρονιά με υγεία και του χρόνου!

Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ:









Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.