Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκπαίδευσης των 1.500 νέων ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν με τον πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι οι νέοι ειδικοί φρουροί θα αναλάβουν καθήκοντα επίσημα στις 17 Ιανουαρίου στην Αττική και θα κατανεμηθούν ως εξής:
Τα περισσότερα στελέχη θα υπηρετήσουν κυρίως στην Ομάδα ΔΙΑΣ και στη νέα Ομάδα «Δράση» που συστάθηκε με απόφαση του υπουργείου Προστασίας Πολίτη.

150 θα διατεθούν για περιπολίες και την Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι η επιλογή των 1.500 έγινε από το ΑΣΕΠ μέσα από χιλιάδες αιτήσεις, ενώ ολόκληρος ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος και στοίχησε συνολικά 2.350.000 ευρώ.

Ο επόμενος διαγωνισμός για την Ελληνική αφορά σε 400 προσλήψεις που έχουν ήδη εγκριθεί για την συνοριακή φύλαξη στον Έβρο, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο για άλλους 800 συνοριοφύλακες, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.