Ήττα με σοβαρές παρενέργειες και ένα πραγματικό ταρακούνημα ήτανε για τον Πυρσό ο αποκλεισμός από τον θεσμό του κυπέλλου. Το καμπανάκι χτυπάει πολύ δυνατά για τον ιστορικό σύλλογο, μπαίνει σε ένα τούνελ και με το μέλλον να διαγράφεται αμφίβολο. Η απογοήτευση που υπάρχει στους φιλάθλους έχει να κάνει με την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας που στο πρώτο δυνατό τεστ απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο απέτυχε παταγωδώς.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του τεχνικού Λάμπρου Βήτα, χωρίς ακόμα να βρεθεί αντικαταστάτης. Οι λόγοι της αποχώρησης του Βήτα δεν έγιναν γνωστοί.


Πολλαπλασιάζονται όμως οι φήμες ότι έχει να κάνει με την γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Η προσέλευση των παικτών στις προπονήσεις ακούγεται ότι δεν ήτανε η αρμόζουσα για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό Όπως ο Πυρσός. Σίγουρα η διοίκηση έχει σοβαρά ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί άμεσα. Όσο αφορά το ίδιο το παιχνίδι με την Καληράχη, όσοι βρισκότανε στο γήπεδο παραδέχθηκαν ότι ο Κτηνοτροφικός Αστέρας ήτανε πιο έτοιμος, και από την μεριά του Πυρσού καλό θα είναι να κάνουνε πρώτα την αυτοκριτική και όχι να αναζητούν άλλοθι με την διαιτησία πόσο μάλιστα που τον αγώνα διεύθυνε ένας από τους ανερχόμενους και κορυφαίους ρέφερι ο Κώστας Τσέτσιλας.



Ασορτί με την προβληματική εικόνα του Πυρσού είναι και το ποδόσφαιρο στην Ε.ΠΣ. Γρεβενών. Το 2019 μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες και τα πράγματα για τον νομό βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο χωρίς δυστυχώς να φαίνεται κάποια προσπάθεια , ώστε η κατάσταση να γίνει αναστρέψιμη. Με εξαίρεση την περσινή παρουσία που είχανε τα Αεράτα στη Γ’ εθνική, ο πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια είτε δεν κατεβαίνει είτε αποσύρεται στην διάρκεια του πρωταθλήματος. Εξαίρεση δυστυχώς δεν αποτέλεσε ούτε η Σειρήνα. Όσον αφορά το τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη σχεδόν απαξίωση , με συλλόγους αποδιοργανωμένους με 8 αποχωρήσεις ομάδων. Από την αρχή του χρόνου με μηδενικό ενδιαφέρον από τους φιλάθλους και με μια Ε.ΠΣ. όπου μέχρι στιγμής νίπτει τας χείρας.

Μόνον ως γκάφα ολκής από πλευράς δήμου μπορεί να χαρακτηριστεί η κωμικοτραγική κατάσταση αναφορικά με το κολυμβητήριο Γρεβενών, ενώ στις προεκλογικές εξαγγελίες υπήρχε σαφής δέσμευση της δημοτικής αρχής για λειτουργία του κολυμβητηρίου από τον Οκτώμβριο και μάλιστα
δεν έμειναν μόνο εκεί αφού οι σύλλογοι προχώρησαν και σε εγγραφές παιδιών . Ξαφνικά αρχές Δεκέμβρη ανακοίνωσαν ότι το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό. Η απογοήτευση ακόμη μεγαλύτερη , γιατί στο αρχικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 200 μικρά παιδιά όπου τώρα έμειναν στα κρύα του λουτρού.

Έχουμε γράψει επανειλημμένως και θα το ξανατονίσουμε ότι ο κόσμος των Γρεβενών διψά για αθλητισμό και επιβραβεύει πάντοτε τις υγιείς προσπάθειες σε όποιο άθλημα και να είναι.
Τρανή απόδειξη η μαζική συμπαράσταση των φιλάθλων στον Πρωτέα, όπως και ακριβώς έγινε στον νικηφόρο αγώνα με την Λευκάδα. Τόσο η διοίκηση του Μπάμπη Πενλίδη, όσο και οι παίκτες του Πέτρου Μουρουζίδη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Χαρακτηρίζονται οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτή την περίοδο του Νομού Γρεβενών, στα ομαδικά αθλήματα κάτι που αναγνωρίζεται από την κοινωνία.

Mε την ευκαιρία των Αγίων ημερών που έρχονται , η στήλη μας θα ήθελε να ευχηθεί σε όλους καλά Χριστούγεννα, καλή Χρονιά με υγεία, χαρά, Ειρήνη και ευτυχία, και ότι καλύτερο για τον αθλητισμό των Γρεβενών.

Κώστας Μάρκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.