Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα- συναντήθηκαν στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Γρεβενών, Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ζήσης Κιάκας και Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου των Γρεβενών, αναπτύχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται από τα ποιοτικά παραγόμενα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, προτάθηκαν δράσεις μείωσης της ανεργίας με κατεύθυνση προς τις μικρές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, έγινε ενημέρωση πάνω στη νέα ΚΑΠ, καθώς επίσης κατατέθηκε προς εξεύρεση χρηματοδότησης μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών για συντήρηση – κατασκευή ποτιστρών ζώων σε όλη την έκταση του Δήμου η οποία συντάχθηκε κατόπιν προτάσεων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και μεμονωμένων κτηνοτρόφων προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ιδιαίτερα σημαντικό ζωικό κεφάλαιο των Γρεβενών.



Ο κ. Υφυπουργός θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προτάσεις που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης, ανέλαβε την πρωτοβουλία περαιτέρω προώθησης και ικανοποίησης τους το συντομότερο δυνατόν με δράσεις μερικές εκ των οποίων θα μπορούσαν να επεκταθούν και σε περισσότερες περιοχές της χώρας με ανάλογα ζητήματα, ικανοποιώντας τις ανάγκες του αγροκτηνοτροφικού κόσμου.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.