Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών:

Θύμα μπούλινγκ (bullying) για τη σωματική του διάπλαση, καθώς και ωμού εκβιασμού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, έπεσε στέλεχος του Δήμου Γρεβενών και εκπρόσωπος των εργαζομένων από καταστηματάρχη που δραστηριοποιείται στην πόλη των Γρεβενών.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος επιχείρησης ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ στην αγωνία του για έκβαση υπόθεσης χορήγησης θέσεων στάθμευσης στο φερόμενο ως υπαίθριο parking οικόπεδο της πρώην Εθνικής Τράπεζας, προσήλθε στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Εμπορικών Δραστηριοτήτων και ζήτησε πιεστικά να μάθει από τον αρμόδιο υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεση για το πότε αυτή θα εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και αφού οι πληροφορίες που έλαβε δεν τον ικανοποίησαν επανήλθε σε λίγη ώρα μόνος του σχεδόν υβρίζοντας τον υπάλληλο του Δήμου Καραμήτρο Βασίλειο λέγοντας πως «κάθεστε στις καρέκλες όλη μέρα τρώγοντας κουλούρια και έχετε γίνει 100 κιλά» και του ζήτησε «να προσέξεις τι εισήγηση θα κάνεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θα σου κάνω μήνυση», για να προωθήσει προφανώς τα συμφέροντα της επιχείρησής του.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός άσκησης bullying και ωμού εκβιασμού σε βάρος εργαζομένου του Δήμου Γρεβενών.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εκβιασμοί και πιέσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων των εργαζομένων δεν μας τρομοκρατούν και επιστρέφονται πίσω σε αυτούς που τις εκστομίζουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιστοί στον όρκο που δώσαμε για την ευσυνείδητη και τίμια άσκηση των καθηκόντων μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προστατέψει τους εργαζόμενους από παρόμοιες συμπεριφορές και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν από κοινού τα γεγονότα.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να καταγγέλλουν κάθε παρόμοια προσπάθεια παρέμβασης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και να εκφράσουν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλούμε τους επιχειρηματίες των Γρεβενών να καταδικάσουν την απαράδεκτη συμπερι-φορά και πρακτική του συναδέλφου τους προς τους εργαζόμενους του Δήμου Γρεβενών.

Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο   Γεν. Γραμματέας       Ο   Πρόεδρος

Νίκος Μπαλοδήμος        Βασίλης  Καραμήτρος

Κοινοποίηση

  1. κ. Δήμαρχο και κ.κ. Επικεφαλείς Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών
  2. Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΟΤΑ, Καρόλου 24, ΤΚ 104 37 – ΑΘΗΝΑ
  3. Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ
  4. Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών – Ειδών Εστίασης Κέντρων Ψυχαγωγίας – Καφ. & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Γρεβενών, Λεον. Σοφού 5, ΤΚ 511 00 – ΓΡΕΒΕΝΑ
  1. Μέλη Συλλόγου
  2. Τοπικά ΜΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.