Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας & Περιπατητών Γρεβενών διοργανώνει ενημερωτική & προπονητική συνάντηση το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Δημήτρης Τζεφαλής, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και η κα Βιβή Κατσαρού Διατροφολόγος.

Ο κ. Τζεφαλής θα παρουσιάσει το θέμα: «Γεννιέσαι δρομέας ή γίνεσαι; Γίνεσαι! Τρόποι για να βελτιώσουμε το τρέξιμό μας και την υγεία μας».
Θα παρουσιαστούν:
i. η ορθή τεχνική τρεξίματος στις μεγάλες αποστάσεις σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες και πώς αυτή μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις μας, λιγοστεύοντας παράλληλα της πιθανότητες τραυματισμών μας.
ii. η σωστή δόμηση του ετήσιου προγραμματισμού προπόνησης
iii. η αποφυγή μυϊκών κραμπών κατά τη διάρκεια πολύωρων αγώνων
και θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων ήδη δρομέων, αλλά και επίδοξων δρομέων.

Ο κ. Δημήτρης Τζεφαλής είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του Α.Π.Θ., υποψήφιος MSc, προπονητής δρόμων αντοχής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (Σ.Κ.Α.Δ.) και της ομάδας OSB Endurance Team.
Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2018 από τις εκδόσεις Sportbook.



Η κα Κατσαρού θα δώσει πρακτικές συμβουλές διατροφής για ασκούμενους –δρομείς.

Η κα Βιβή Κατσαρού είναι διαιτολόγος διατροφολόγος MSc, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Γρεβενών.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στο Καστράκι, θα πραγματοποιηθεί ομαδική προπόνηση, ανοιχτή σε όσους θέλουν να συμμετέχουν κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί πρακτική εφαρμογή της ορθής τεχνικής τρεξίματος , ασκήσεων δρομικής τεχνικής, νευρομυϊκής συναρμογής και αποφυγής τραυματισμών.

Τον συντονισμό της προπόνησης θα έχει ο κ. Τζεφαλής.
Τόσο στην ημερίδα όσο και στην προπόνηση μπορούν να παρευρεθούν όσοι επιθυμούν ανεξάρτητα αν είναι δρομείς ή όχι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.