«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αρραγές εθνικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας»

Την πραγματοποίση 20.000 προσλήψεων στο δημόσιο και 8.000 προσλήψεων από τους ΟΤΑ, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες» ξεκαθάρισε όσον αφορά τα δημοσιονομικά ο υπουργός.

«Το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό τηρώντας την αρχή 1 προς 1. Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 και 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο, κι έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις στους τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας, κοινωνικής πρόνοιας που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα, είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής “Βοήθεια στο Σπίτι”. Επίσης 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας» διευκρίνισε.



Την ίδια στιγμή, πέραν των 18.000 προσλήψεων μονίμων «τρέχει» και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 εποχικών στους ΟΤΑ από τον ΟΑΕΔ.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αρραγές εθνικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας»
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με την Τουρκία, τονίζοντας πως η Ελλάδα επαγρυπνά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, επισήμανε όμως ότι καθήκον δικό μας είναι με απόλυτη ενότητα να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αρραγές εθνικό μέτωπο και να υπηρετήσουμε όλοι μαζί την εθνική στρατηγική.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για δημόσιες αντιδικίες γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και ανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα ενημερώσει, σε κλειστή συνεδρίαση, τα κόμματα, συγκαλώντας το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να εξασφαλισθούν οι 200 ψήφοι και τόνισε ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα απειλείται, που βρίσκεται μπροστά σε σοβαρούς εθνικούς κινδύνους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αξιοποιούμε τον απόδημο ελληνισμό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα.

Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.