“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τιμά τη Θεσσαλονίκη, τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο και το Διοικητήριο”.

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο Υφυπουργείο Εσωτερικών, τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξαίροντας το πολυδιάστατο κοινωνικό και πνευματικό έργο που επιτελεί.

“Καλωσορίζουμε την κορυφή του Ορθοδόξου κόσμου με αισθήματα αγάπης και σεβασμού. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Παναγιώτατος ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση που του απηύθυνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Φανάρι και ευλογεί με την παρουσία του το Διοικητήριο”, ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Καράογλου παρουσίασε αναλυτικά στον Παναγιώτατο τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία των Μακεδονικών Προϊόντων, την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Μακεδονία και τη Θράκη, την τόνωση της απασχόλησης, όπως επίσης και τις παρεμβάσεις που έχει προβεί για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδική αναφορά έκανε και στην έκθεση θρησκευτικής τέχνης που διοργανώνει το Διοικητήριο, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, με τίτλο “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”, τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και του Πολιούχου της.

“Αντλούμε δύναμη από τον Οικουμενικό Θρόνο, από το παράδειγμά του, καθώς και από τους αγώνες που δίνει καθημερινά εν μέσω αντιξοοτήτων” πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, ο οποίος χάρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου Βαρθολομαίου.

Αμέσως μετά τον συνόδευσε μέχρι τον τρίτο όροφο του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Ο Παναγιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Καράογλου, ευχαριστώντας τον για την εγκάρδια υποδοχή.

“Χαίρομαι βαθύτατα που σας ξαναβρίσκω στην ίδια έπαλξη στην υπηρεσία του Έθνους ως μέλος της Ελληνικής Κυβερνήσεως. Ξέρω πόσο κοντά στην Εκκλησία είστε, πόσο βοηθάτε τους αδελφούς Ιεράρχες της χωρικής σας ευθύνης. Σας υποδέχθηκα πρόσφατα στο Ιερό μας Κέντρον, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και είχαμε την ευκαιρία να ανανεώσουμε τη φιλία μας η οποία είναι ειλικρινής και γνήσια, γιατί σε τελική ανάλυση υπηρετούμε τους ίδιους ιερούς σκοπούς, τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον πιστό της Εκκλησίας και επομένως συμπορευόμεθα. Εύχομαι σε εσάς, κατά την καινούργια θητεία σας, πολλές επιτυχίες για το καλό του λαού της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας και της Θράκης. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή σας”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.