Η σημερινή ημέρα αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τα Γρεβενά, αφού με την απελευθέρωση της πόλης έγινε άλλο ένα βήμα για τη νικηφόρα επανάκτηση εδαφών από τους Τούρκους. Σε κλίμα ευφορίας και εθνικής ανάτασης ο ελληνικός στρατός προέλασε στην πόλη και έκτοτε τα Γρεβενά πορεύτηκαν και συμπορεύτηκαν το δρόμο της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της εθνικής ενότητας.

Η 13η Οκτώβρη σηματοδοτεί, λοιπόν, την παράδοση της κατοχής της πόλης στους Έλληνες και οι τιμητικές εκδηλώσεις είναι το ελάχιστο δυνατό χρέος της πολιτείας και του καθενός μας χωριστά στους ανθρώπους που θυσίασαν τον εαυτό τους στο βωμό του Αγώνα. Οφείλουμε όμως να αποδεικνύουμε και έμπρακτα το ότι είμαστε αντάξιοι απόγονοι Εκείνων. Ο τρόπος είναι ένας και απλός. Να θέτουμε όλοι καθημερινά με πείσμα και σύνεση τις δυνάμεις μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Κυρίως δε, να γίνουμε φωτεινό παράδειγμα ειλικρινούς συνεργασίας και σύμπνοιας με γνώμονα το κοινό καλό.

Γιώργος Δασταμάνης
Δήμαρχος Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.