ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία των Λουτρών Αλμωπίας τα οποία, όπως φαίνεται κινδυνεύουν με… λουκέτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, τα Λουτρά στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) -όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού.
Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες έναν αγώνα διάσωσης της σημαντικής τουριστικής Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανατρέψει την παραπάνω απόφαση, να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Από τη Γενική Συνέλευση έλειπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Χατζηδημητρίου και (ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης των Λουτρών και πρώην Δήμαρχος) Δημήτρης Μπίνος.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών Χρήστος Μπάτσης, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος και στο πρόβλημα από την ημέρα που έλαβε γνώση,  τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η σφράγιση. «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Ο νομικός του Δήμου Αλμωπίας αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στις ενέργειες που θα γίνουν για να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος των Λουτρών.

Παρόντες στην αίθουσα της συνέλευσης ήταν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την λειτουργία της Λουτρόπολης του Πόζαρ, μας τόνισε ότι «συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας και συζήτησε μαζί του για το θέμα. Τα λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας αποτελούν τον 2ο βασικό πυλώνα ανάπτυξης και τουρισμού στην Πέλλα. Για αυτό γίνεται κάθε προσπάθεια από τον Δήμαρχο να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε», μας είπε χαρακτηριστικά.

Ο σημερινός πρόεδρος της Επιχείρησης πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος μας μίλησε για την διαδικασία έκδοσης του σήματος η οποία όπως είπε είναι πολύ χρονοβόρα, ενώ τόνισε ότι για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος.

 Karatzova 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.