Στόχος η τόνωση της οικοδομής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%, για τους πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών.

Αυτή η έκπτωση φόρου δύναται να εφαρμοστεί αναλογικά. Δηλαδή, να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στόχος η τόνωση της οικοδομής
Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος δαπανήσει 10.000 ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση ή την ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, η έκπτωση φόρου θα αγγίζει τις 4.000 ευρώ, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε όμως πως σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το δημοσιονομικό βάρος.

Ο στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης. «Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θέλουνα φτάσουμε στο επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3-4% αυτού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», δήλωσε ακόμη και τόνισε την ανάγκη να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

economistas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.