Μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από έγκριτη εφημερίδα των Αθηνών, και αφορούν τον σχεδιασμό για την τοποθέτηση – προώθηση προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, ως ΔΗΜΤΟ ΝΔ Γρεβενών θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

1. Δεν νοείται σε παραμεθόριες περιοχές, όπως ο Νομός Γρεβενών, να κλείνουμε Κέντρα Παρουσίασης Νεοσυλλέκτων και να τα μετατρέπουμε σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.

2. Δεν πιστεύουμε, πως η λύση για ένα τεράστιο ζήτημα, όπως το μεταναστευτικό, που απασχολεί την χώρα είναι το “παρκάρισμα” ανθρώπων σε όλους τους Νομούς, της επικράτειας.

3. Ήδη, στο Νομό μας, βιώνουμε την απαξίωση του τουριστικού μας προϊόντος (ορεινός όγκος Βασιλίτσας) από την μόνιμη παρουσία μεταναστών, στην περιοχή αυτή.

Δεν αδιαφορούμε για το ανθρωπιστικό πρόβλημα που προκύπτει και για αυτό θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό. Όμως οφείλουμε να μετρήσουμε την δυνατότητα μας, για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που μπορούμε να φιλοξενήσουμε.

Υπηρετούμε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Ανθρωπισμός όμως δεν είναι η δημιουργία αποθηκών ψυχών, τύπου Μόρια, που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η οριστική λύση του προβλήματος μια χώρας που ακόμα δεν έχει επιλύσει τα δικά της προβλήματα.
Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με μια τέτοια εξέλιξη, που οδηγεί στο κλείσιμο του στρατοπέδου Γρεβενών (586 ΜΤΠ) και την μετατροπή του σε κλειστού τύπου προαναχωρησιακό κέντρο μεταναστών.

Για την ΔΗΜΤΟ ΝΔ Γρεβενών,

Δημήτριος Κωδουνάς
Πρόεδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.