Κάθε επάγγελμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Και το φαινομενικά πιο ακίνδυνο επάγγελμα μπορεί να καταλήξει να γίνει επικίνδυνο.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια επαγγέλματα που σε σχέση με τα υπόλοιπα ενέχουν κινδύνους. Διαφόρων ειδών.

Ξυλοκόποι
Το μόνο πιο τρομακτικό από το να κόβεις ένα ψηλό, βαρύ δέντρο, είναι να αιωρείσαι στον αέρα. Οι περισσότεροι θάνατοι ξυλοκόπων που έχουν καταγραφεί οφείλονταν σε πτώση δέντρων ή σε προβλήματα με τον εξοπλισμό τους.

Συλλέκτες απορριμμάτων και ανακύκλωσης -Υποβρύχιοι συγκολλητές
Η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό είναι συνήθως δύο πράγματα που δεν φαίνεται να ταιριάζουν, αλλά για τους υποβρύχιους συγκολλητές, είναι απλά μέρος της δουλειάς. Οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό επιδιορθώνουν αγωγούς, πλοία, φράγματα και πολλά άλλα και αντιμετωπίζουν μια σειρά κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των εκρήξεων και των κινδύνων διαφορικής πίεσης.

Κτηνίατροι
Σίγουρα, τα δαγκώματα των ζώων, οι μολύνσεις και οι ασθένειες μπορούν να καταστήσουν το επάγγελμα του κτηνιάτρου επικίνδυνο, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος που συγκαταλέγεται στη λίστα.




Στην Αυστραλία, τα ψυχικά νοσήματα πλήττουν τους κτηνιάτρους. Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Κτηνιατρική Ένωση, οι κτηνίατροι έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν από ό, τι ο υπόλοιπος πληθυσμός της Αυστραλίας. Οι μελέτες δεν εντοπίζουν έναν συγκεκριμένο λόγο για το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών, αλλά καταγράφεται το υψηλό άγχος του επαγγέλματος, οι συναισθηματικές δυσκολίες που συνδέονται με την ευθανασία στην οποία υποβάλλουν κάποια ζώα και για την Αυστραλία συγκεκριμένα οι οικονομική πίεση που νιώθουν οι κτηνίατροι.

Εργαζόμενοι στις σιδηροκατασκευές
Οι πτώσεις έχουν προκαλέσει θανάτους εργαζομένους στις κατασκευές από σίδηρο στις ΗΠΑ, ενώ για την επικινδυνότητα του κλάδου λαμβάνονται υπόψη και οι τραυματισμοί, οι μυϊκές καταπονήσεις, τα σπασίματα οστών και τα εγκαύματα.

Πιλότοι και αεροσυνοδοί
Η ασφάλεια των εμπορικών πτήσεων έχει βελτιωθεί ραγδαία τα τελευταία 75 χρόνια και τα δυστυχήματα με αεροπλάνα είναι πραγματικά ελάχιστα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα επαγγέλματα των πιλότων και των αεροσυνοδών δεν είναι επικίνδυνα.

Ταυρομάχοι
Οτι και να πει κανείς είναι λίγο. Οι ταυρομαχίες κρύβουν κινδύνους και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ταυρομάχους να χάνουν τις ζωές τους.

Αγρότες
Το να είσαι αγρότης δεν σημαίνει απλά ότι φυτεύεις και καλλιεργείς δέντρα. Το επάγγελμα του αγρότη συνήθως συνεπάγεται μακρά έκθεση στον ήλιο, έκθεση σε χημικά αλλά και εργασία με βαριά αγροτικά μηχανήματα. Στις ΗΠΑ, το επάγγελμα του αγρότη είναι ένα από τα 10 πιο επικίνδυνα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

economistas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.