Εξασφάλισε τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης

Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ.

Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25).

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η ψηφοφορία έγινε δι’ εκφωνήσεως.



Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για το Μάτι, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Παράλληλα, επιτέθηκε στους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί «μαθήματα διαπραγμάτευσης από το δίδυμο της καταστροφής» -αναφερόμενος στο α’ εξάμηνο του 2015.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, με «αιχμή» τον εκλογικό νόμο, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην επιχειρήσει «παιχνίδια θεσμικών ακροβασιών με το Σύνταγμα», και διερωτήθηκε αν θα ακυρωθούν από τη νέα κυβέρνηση τα μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την ελάφρυνση των πολιτών.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.