‘Ωρα μηδέν για το ποδόσφαιρο του νομού καθώς η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα καθώς και τον νομό μας.

Επηρεάζει και το δημοφιλές άθλημα. Αυτό αποτυπώνεται είτε με την προβληματική έως και ανύπαρκτη λειτουργία του ιστορικού σωματείου Πυρσός, είτε με την συνεχή συρρίκνωση των ομάδων της Ε.Π.Σ.



Για όσους γνωρίζουν την ισχύουσα  οικονομική κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολοι και δεν είναι λίγοι οι παράγοντες όπου απευθύνουν κραυγή αγωνίας, πως δεν αντέχουν άλλο οικονομικά, και άμεση προτεραιότητα της Ε.Π.Σ είναι να βρει τρόπους να τονώσει το ποδόσφαιρο.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις της Σειρήνας εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής με δεδομένο πως θα είναι ένας δύσκολος μαραθώνιος αφού όλα δείχνουν ότι θα υποβιβαστούν οι μισές ομάδες από κάθε όμιλο. Το ζητούμενο για τον μοναδικό εκπρόσωπο του νομού μας, στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι απλά και μόνο η επιβίωση. Ελπίζουμε η ιστορική Σειρήνα να πετύχει το ακατόρθωτο, αφού τα τελευταία χρόνια οι πρωταθλήτριες ομάδες που μας εκπροσωπούν στην εθνική κατηγορία είτε δεν δηλώνουν συμμετοχή είτε δεν τα καταφέρνουν με την πορεία τους. Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου.

Πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας αποτελεί εδώ και χρόνια ο Πρωτέας Γρεβενών. Κινητήριος μοχλός όλων των προσπαθειών είναι ο πρόεδρος Χαράλαμπος Πενλίδης ο οποίος έχει όρεξη, μεράκι, διάθεση και ανεκτίμητη προσφορά στον σύλλογο. Ήδη έχει οργανώσει τα πάντα για την νέα χρονιά ,προβλέποντας ακόμη και το ενδεχόμενο η ομάδα ως επιλαχούσα να αγωνιστεί στην β΄εθνική.

Υ.Γ :  Αναρωτιέται κανείς ,είναι άραγε τόσο δύσκολο να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πρωτέα και οι ποδοσφαιρικές ομάδες?

Ανάμεικτα συναισθήματα αφήνει η εικόνα ορισμένων γηπέδων ποδοσφαίρου σε όλο το νομό. Από την μία μεριά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεων που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση(βλέπε γήπεδο Καρπερού, Καληράχης, Σειρήνας , Βατολάκκου) και από την άλλη υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου οι αγωνιστικού χώροι προκαλούν μελαγχολία μέσω μιας εικόνας εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Τέτοια αρνητικά παραδείγματα είναι το προπονητήριο του Πυρσού στην περιοχή Μερά  και το γήπεδο Δήμητρας . Σαφώς οι δημοτικές αρχές σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταθούν αρωγοί στα σωματεία.

Μέσα στο ζοφερό τοπίο που διαγράφεται για το ποδόσφαιρο των Γρεβενών έρχεται και μία θετική είδηση, όπου έχει να κάνει με την φημολογία της επαναδραστηριοποίησης των ομάδων Αι Γιώργη και Συδένδρου.

Την παγκόσμια υπόκλιση γνώρισε για μία ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου άλμα εις Μήκος στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα κάτω των 23 χρονών ,στα 8,32 μέτρα. Είναι η τέταρτη κορυφαία επίδοση στον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη. Παράλληλα βελτιώνει και το δικό του προσωπικό ρεκόρ που ήτανε στα 8,19 ,και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει να περιμένει πολλά από αυτόν τα επόμενα χρόνια.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 53 χρόνων προδομένος από την καρδιά ο Νίκος Παπανίκος , φανατικός φίλαθλος του Πυρσού και γενικά του αθλητισμού. Η στήλη εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους, και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.



Την Δευτέρα  22 Ιουλίου στα γραφεία της Ε.Π.Σ θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση η ομάδα του Πυρσού. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα, ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.