Σε «λουκέτο» φαίνεται να οδηγείται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Kozanimedia, το μεταλλείο εξόρυξης χρωμίτη στη Βάρη Γρεβενών μετά από μόλις ένα χρόνο από την έναρξη των εργασιών, καθώς οι ιδιοκτήτες κρίνουν ως ασύμφορη τη συνέχιση λειτουργίας του!.

Η διεύθυνση του μεταλλείου την Παρασκευή ενημέρωσε για την άκρως δυσάρεστη αυτή εξέλιξη τους 40 περίπου εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, καθώς δε διαφαίνεται στο ορίζοντα κάποια λύση για τη συνέχιση λειτουργίας της πολλά υποσχόμενης, πέρυσι, αυτής επένδυσης στην περιοχή μας.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διεύθυνση της εταιρίας «Ελληνικά Μεταλλεία ΑΕ», στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει και το εν λόγω μεταλλείο, ανέφεραν στους εργαζόμενους πως θα απολύονται σταδιακά, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε και υπολογίζεται απόλυση και των τελευταίων.

Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται με βάρδιες ως προσωπικό φύλαξης των εγκαταστάσεων και του μεταλλείου.

Παναγιώτης Πλιάτσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.