Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της νέας Κυβέρνησης, καθώς οι πληροφορίες από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουν τη νέα κυβέρνηση να είναι ουσιαστικά έτοιμη, και να μένουν απλώς λεπτομέρειες για να συμπληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη θα γίνουν οι ορκωμοσίες, θα ακολουθήσει η παράδοση παραλαβή των υπουργείων και την Τετάρτη θα γίνει και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης θα κάνει ο Στέλιος Πέτσας, σύμβουλος και μέχρι χθες διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πιθανότατα μαζί με την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, στην οποία δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί με εξαίρεση τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ θα υπάρχουν και πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί, θα ανακοινωθεί και ο νέος πρόεδρος της Βουλής, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Κώστας Τασούλας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι τα εξής:

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Παναγιώτης Πικραμμένος

Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Άκης Σκέρτσος

Υπουργείο Οικονομικών: Χρήστος Σταϊκούρας

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (ΓΛΚ): Θόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός Οικονομικών: Απόστολος Βεσυρόπ0υλος

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργείο Εσωτερικών: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Αμυνας: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Παιδείας: Νίκη Κεραμέως

Υπουργείο Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης

Υπουργείο Υγείας: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης: Λευτέρης Οικονόμου

Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Αγγελος Συρίγος

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κώστας Τσιάρας

Υπουργείο Ναυτιλίας: Γιάννης Πλακιωτάκης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Μάκης Βορίδης

Υπουργείο Τουρισμού: Χάρης Θεοχάρης

Υπουργείο Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη

Εκτός κυβέρνησης μένει η Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυρία Κεφαλογιάννη προτάθηκε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη ζήτησε να πάει στο Πολιτισμού. Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται είναι να μένει εκτός του κυβερνητικού σχήματος

Οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις

Ο κατάλογος των υπουργών καταρτίζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνεργασία με τους πολύ στενούς του συνεργάτες που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τον πρωθυπουργό, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η παράδοση παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου από τον κ. Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού που είχε στο πλευρό την οικογένειά του, την σύζυγό του και τα 3 τους παιδιά, τις αδελφές του και την πεθερά του και μόνο 3 παιδικούς του φίλους.

Αμέσως μετά και κατευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη δήλωση:

«Ο λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε τον κ. Μητσοτάκη στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου για την καθιερωμένη χειραψία και αμέσως μετά την κατ ιδίαν συνάντησή τους, αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την παράδοση παραλαβή ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το Μαξίμου
Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Κρίσιμος ο ρόλος των στενών συμβούλων

Στο νέο σχήμα θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην χάραξη πολιτικής και στη παρακολούθηση της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων, μια ομάδα στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού που βρίσκονται οι περισσότεροι κοντά του από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι 6 σωματοφύλακες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης που αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης που αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, ο Ακης Σκέρτσος που αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο Στέλιος Πέτσας, που θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μητρόπουλος, που θα οριστεί Σύμβουλος Στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων. Πάντα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι και ο Κωνσταντίνος Ζούλας, που σήμερα είναι διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.